Aktuellt

Ormvråk

Dagsresa till Hornborgasjön 28 april - ett samarrangemang med Kinna Naturskyddsförening och Kinnarumma Naturskyddsförening.
Vi åker turistbuss och Rune Fredly är vår guide. Det blir en tidsresa genom den Västgötska historien, naturgeografin och geologin. Vid Hornborgasjön möts vi av en fågelguide som berättar om sjön och dess fåglar. Om du har egen kikare och eller tubkikare så ta gärna med det på resan.
I resans pris ingår också en kötträtt(vegetarisk- eller specialkost finns och behöver föranmälas) till lunch på Café Doppingen vid Fågeludden, men ta gärna med eget fika då det är en lång dag.

Avresetider:
Willys i Skene 07.00
Framnäs i Kinna 07.10
Fritsla Station 07.20
Kinnarumma Kyrka 07.30

Resan görs i samarbete med Studiefrämjandet och kostnad är 450:-/person till BG 400-8496 eller Swish 1234315776.
Klubbens regler för anmälan och avbokning gäller.

Välkommen att anmäla er på marksfagelklubb@gmail.com. Ange var ni ska gå på och personnummer (10 siffror) - detta för Studiefrämjandets interrna administration Dagsresa Nidingen
1 maj heldag. Öppen båt från Gottskär med begränsat antal platser (12st). Kostnad 600/person.
Anmälan till Urban Eriksson 0707 707 983.

Ammarnäs 30/5-8/6
Vi åker till området under snösmältningen då koncentrationen av fjällfåglar är som störst. Vi rör oss i deltaområdet där vi letar efter olika sorters änder, fjällgäss, dubbelbeckasin och smalnäbbad simsnäppa. Dagliga vandringar upp i fjällmiljön i hopp om att se fjällpipare, fjällripa, lappsparv, snösparv, berglärka, jaktfalk mm mm. Nere i blandskogen finns chans på tretåig hackspett, järpe och lavskrika bl.a. Det kommer finnas möjlighet att åka nattåg, eller flyg via Luleå där det hyrs minibus för transport till Ammarnäs. Priset kommer landa på ca 10 000:-/pers lite beroende på antal deltagare. 
Anmälan till Roger Svensson 0709/565 366.

Helgresa till Vinga 4/6 oktober
Båt från HönöKlåva. Samåkning i bilar från Mark. Max antal deltagare är 12 st. Pris ca 1000:-/pers. Gemensam måltid lördag kväll.
Anmälan till Urban Eriksson 0707 707983


LITE OM KLUBBENS REGLER FÖR ANMÄLAN OCH AVBOKNING AV RESOR MED MFK

Med en bindande anmälan åtar man sig att, vid en eventuell avbokning, stå för alla kostnader som inte är avbokningsbara. Den som tvingas boka av på grund av sjukdom eller dödsfall återfår halva kostnaden, som i huvudsak gäller busshyra och boendekostnad. Finns det ersättare som kan gå in och ta platsen har man förstås inte längre något åtagande, oavsett vad avhoppet beror på. Läs mer.HOLKAR


Holkar finns nu åter på lager och priset är fortsatt 50:-/st
Kontakta Berndt Ekberg på 070-292 04 24


 

Fågelmatningen vid Öresten

Under senvintern ökar ofta antalet fåglar vid våra matningar. Detta gäller även matningen som klubben sponsrar vid Öresten. För er som inte lyckats hitta hit kommer här en liten vägbeskrivning. Kör mot Öresten och Örestens flygfält, följ vägen ca 750 m. Där Hagavägen går in till höger finns istället på vänster sida en liten yta att parkera 2-3 bilar. När ni ställt bilen ser ni snart matningarna i skogskanten.
Koordinater till matningen:
N 5727.500
E 1239.048


Fågelskådning och etik
Vi är många som lägger mycket tid i markerna, främst under de mest aktiva ”skådarmånaderna” så därför vill vi i Fågelklubben påminna om etik och allemansrätt. Tänk på att du är ambassadör för dig och ditt intresse. Upprätthåll en god dialog med andra som rör sig i markerna. Visa hänsyn till markägare och andra brukare. 

Som fågelskådare undviker du att störa häckande fåglar och visar hänsyn vid skådande.

Allemansrätten gäller på platser i naturen där rörelsefriheten inte regleras genom direkta föreskrifter eller lagar. Man kan inte med självklarhet hävda allemansrätten på enskild mark. Du får jogga, cykla, rida, och åka skidor över annans mark - men inte över tomt, plantering eller gröda. Du får gå genom betesmark men inte störa boskap eller skada stängsel. Du får parkera direkt intill vägen men inte hindra övrig trafik eller de som arbetar med skog och mark.


Fågellokaler och utflyktsmål i Mark
Verksamhetsberättelse 2022


Verksamhetsberättelse 2021

Verksamhetsberättelse 2020

RESOR och PROGRAM
FÅGELLOKALER
FÅGELTORN
OBSERVATIONER
MEDLEMSTIDNING
MFK-SHOP
HOLKAR/FÅGELMAT


Bli medlem idag! Sätt in 150 kr på Marks Fågelklubbs Bankgiro: 400-8496  eller betala med Swish 123 43 157 76

E-post: marksfagelklubb@gmail.com