Aktuellt

Ormvråk

Höstresa till Öland 11 - 14 oktober
I år är det äntligen dags igen för en höstresa till Öland! MFK har bokat boende för 14 personer på Gamlegärde, som ligger på alvaret 3 km från Grönhögen. Där disponerar vi hela mangårdsbyggnaden med 7 dubbelrum, allrum och kök. Vi reser i två minibussar. 
Kostnad för boende och resa 3000 kr/person.
Låter det intressant? Anmäl dig då så snart som möjligt till Eva Andreasson via e-post eva.a.r.andreasson@gmail.comeller sms 0739 - 17 27 33. Bindande anmälan senast 15 juni.

Fågelskådning och etik
Äntligen, våren och fåglarna är på väg. Vi är många som kommer lägga mycket tid i markerna de kommande månaderna så därför vill vi i Fågelklubben påminna om etik och allemansrätt. Tänk på att du är ambassadör för dig och ditt intresse. Upprätthåll en god dialog med andra som rör sig i markerna. Visa hänsyn till markägare och andra brukare. 

Som fågelskådare undviker du att störa häckande fåglar och visar hänsyn vid skådande.
Allemansrätten gäller på platser i naturen där rörelsefriheten inte regleras genom direkta föreskrifter eller lagar. Man kan inte med självklarhet hävda allemansrätten på enskild mark. Du får jogga, cykla, rida, och åka skidor över annans mark - men inte över tomt, plantering eller gröda. Du får gå genom betesmark men inte störa boskap eller skada stängsel. Du får parkera direkt intill vägen men inte hindra övrig trafik eller de som arbetar med skog och mark.


HOLKAR
Nu har MFK fått påfyllning av småfågelholkar. Du som är intresserade av att köpa kan vända dig till Berndt Ekberg 070 292 04 24. Holkarna kostar 50 kr styck.
 

MFK:s planerade aktiviteter hittar du under knappen RESOR och PROGRAM.
 

Fågelmatningen vid Öresten
Under senvintern ökar ofta antalet fåglar vi våra matningar. Detta gäller även matningen som klubben sponsrar vid Öresten. För er som inte lyckats hitta hit kommer här en liten vägbeskrivning. Kör mot Öresten och Örestens flygfält, följ vägen ca 750 m. Där Hagavägen går in till höger finns istället på vänster sida en liten yta att parkera 2-3 bilar. När ni ställt bilen ser ni snart matningarna i skogskanten.
Koordinater till matningen:
N 5727.500
E 1239.048

 


Här hittar du foldern 
Fågellokaler och utflyktsmål i MarkVerksamhetsberättelse 2021

Verksamhetsberättelse 2020

RESOR och PROGRAM
FÅGELLOKALER
FÅGELTORN
OBSERVATIONER
MEDLEMSTIDNING
MFK-SHOP
HOLKAR/FÅGELMAT


Bli medlem idag! Sätt in 150 kr på Marks Fågelklubbs Bankgiro: 400-8496  eller betala med Swish 123 43 157 76

E-post: marksfagelklubb@gmail.com